Tervetuloa!...
Kirjaudu sisään
Käyttäjätunnus
Salasana

Tule mukaan Travellereiden joukkoon!

Rekisteröidy | Unohtuiko salasana?

MATKAKESKUSTELUT

  #1  
Old 07.01.2009, 01:31
Belgrano Belgrano is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2009
Age: 1987
Posts: 1
Default Inter-Rail

Ensi kesälle olisi suunnitteilla Inter-Rail. Joitain alustavia suunnitelmia jo on, mutta tietysti kaikki info on tervetullutta. Eniten kiinnostaa, minkälaisia reittejä on ihmiset on menneet. Kuinka monta maata olette saaneet mahdutettua reiliinne?
Reply With Quote
  #2  
Old 07.01.2009, 01:51
Anselmi Anselmi is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2008
Age: 1962
Posts: 3
Smile Reilaten Brittein saarille

Jos lähtee reilaamaan "normireittiä", joutuu kahlaamaan Ruotsin ja Tanskan kautta Eurooppaan. Näin jälkiviisaana lentäisin suoraan halpalennoilla kohdemaahan tai Etelä-Eurooppaan, jolloin itse kiertelylle jäisi enemmän aikaa. Itse asiassa lento tulee joissain tapauksissa jopa halvemmaksi, sillämakuupaikat juniin ja/tai yöpymiset Ruotsissa/Tanskassa tekevät aimo loven matkabudjettiin.

Itse tein viime Interrailin Brittein saarille. Kiinnekohdat olivat Nottingham, Edinburg, Inverness, Stranraer, Lontoo ja Amsterdam. Tuttuja asuu Lontoossa ja Amsterdamissa. Lensimmme viimeksimainitusta suoraan Suomeen. Vähintään pari yötä / paikka on kohtuullinen tahti. Silloin kerkeää levätä ja rauhassa tutustua kohteeseen. Muutamassa "pääkohteessa" kannattaa viipyä pitempään. Meillä viikon kohteina olivat Edinburg ja Lontoo. Etukäteissuunnittelu helpottaa matkailua ja löytämään kiinnostavimmat kohteet. Netin kautta löytyi myös Bed & Breakfast - paikat, joista kaikki olivat todella upeita. Paikkoja löytyy mm. täältä: http://www.bedandbreakfast.com ja http://www.bedandbreakfastscotland.c.../home/home.asp ja http://www.scotlandsbestbandbs.co.uk/ .
Reply With Quote
  #3  
Old 25.01.2009, 23:22
OKII
Guest
 
Age: 1988
Posts: n/a
Default

kannattaa lentää osa matkasta! esim ryanairlita saa tosi halpoja lentoja esim tampere-lontoo ja aloittaa sit reili lontoosta tai sit lentää esim bremenistä takas suomeen niin säästää monta "tylsää" matkustus päivää, onhan moni jo nähny suomen rautatiet ja osan ruotsita!
Reply With Quote
  #4  
Old 20.12.2011, 09:51
hytonen3328
Guest
 
Age: 1988
Posts: n/a
Default

Me sovittiin joskus kaveriporukan kanssa että lähetään reilaamaan. Kävikin niin, ettei mulla sitten ollukaan varaa lähtee mihinkään, ku ei tullu palkkaa tarpeeksi. Päätin sitte, et lähen anyway ja otin pikalainaa www.pikalainax.fi. Oli unohtumaton reissu, ja sain maksettuu ajoissa takaisin eikä mitään ongelmia! Suosittelen, jos joskus iskee rahapula.
Reply With Quote
  #5  
Old 03.08.2012, 10:40
kluusua079
Guest
 
Age: 1988
Posts: n/a
Default

meki suunniteltiin reili reissua, mutta rahat loppuivat. Pikavippiin ei sorruttu. Nyt sitte ois uudestaan suunnittella ensi kesäksi. Hinnat vaan tuntuu nousevan koko ajan. Tarkoituksena ois myös vuokrata auto jossain päin. mitä ootte tästä mieltä? Tuleeko liian kalliiksi verrattuna junaan?
Reply With Quote
  #6  
Old 29.08.2012, 14:26
tapio28
Guest
 
Age: 1985
Posts: n/a
Default

Tosiaan joo ! Ois niin siisti lähteä reilaa, mutta mistä hitosta sitä repis sitte rahat En osaa oikein kuvitella edes kuinka paljon noissa kalliiissa keski-euroopan maissa saisi sitä pätäkkää kulumaan
Reply With Quote
  #7  
Old 28.11.2012, 15:15
Zidibawa
Guest
 
Age: 1983
Posts: n/a
Default Reittejä

Kolme reiliä on tähän mennessä tullut tehtyä.

Ensimmäinen kesällä -99, perinteinen Tukholman kautta Pariisiin, jonka jälkeen lautalla Kanaalin yli Englantiin. Lontoon jälkeen Skotlantiin, josta pikapikaa takaisin Pariisiin, josta Marseillen kautta Italiaan Rooman kautta aina Sisiliaan asti. Tämä oli vielä sitä aikaa, kun mitään ei tarvinnut suunnitella etukäteen, kunhan lippu ja passit olivat plakkarissa, joten reitti ei ollut optimaalinen.

Toinen olikin sitten vasta 2007 talvella. Reittinä Tukholma - Pariisi - Annecy - Bologna - Innsbruck - Luzern (3vko).

Ahneus iski talvella 2008, tällä kertaa ensin lento Gdanskiin, Puolaan. Siitä reitti kulki ensin Tsekkeihin Prahaan, josta Ceske Budejovicen kautta Budapestiin, Ljubljanaan, Zagrebiin, Wieniin, Halstattiin, Salzburgiin ja Krakovaan, josta takaisin Gdanskiin (3vko).

Neljäs on suunniteilla ensi kesäksi (2013). Reitti on vasta luonnos, mutta ideana lentää Budapestiin josta reittinä Novi Sad - Subotica - Belgrad - Montenegro (Kotor) - Dubrovnik - Kroatian saaristo (Mljet/Korcula/Hvar) - Split - Mostar - Sarajevo (1kk). Tähän olisi hienoa mahduttaa vielä Plitvicen luonnonpuisto Kroatiasta.

Olen suunnitellut myös reissua Brittein saarille, painottaen erityisesti Skotlantia ja sen pohjoispuolen saaria. Ajatuksissa on myös ollut Venetsiasta Ateenaan tai Istanbuliin reissua, mutta se on epätodennäköinen jos ensi kesän reissu toteutuu tuollaisena.
Reply With Quote
  #8  
Old 13.03.2013, 21:55
tallus1987
Guest
 
Age: 1985
Posts: n/a
Default reilaus

Kannattaa ehdottomasti lentää osa matkasta! Ainakin ekaan kohteeseen ja sieltä jatkaa sitten junalla. Tulee helpommaksi ja myös halvemmaksi!
Reply With Quote
  #9  
Old 21.03.2013, 22:29
olga017
Guest
 
Age: 1985
Posts: n/a
Default reilaus

Viime matkamessuilla tapasin tyyppejä jtoka oli ollu reilaa! mahtavia kokemuksia kuuli ja hienointa kuulla nimeomaan ihmisten kokemuksia koska niihin voi parhaiten luottaa. Sanoivat että ensikerralla ovat wanhassa satamassa messuilla ja kertomassa ja jakamassa vinkkejä reilauksesta kantsii tarkistaa niiden nettisivuilta milloin kyseiset messut on seuraavan kerran jos reilaus kiinnostaa..
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 01:21.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.